Сервис и одржување на десктоп и лаптоп компјутери и нивни компоненти

ЦЕНОВНИК НА УСЛУГИ

 

ДЕСКТОП КОМПЈУТЕРИ

Чистење на прашина од компјутерско куќиште со компресор

500 денари

Промена на термална паста на процесор - воздушно ладење 

600 денари

Промена на термална паста на процесор - водeно ладење 

800 денари

Промена на термална паста на графичка картичка со вклучено чистење од прашина

800-1500 денари

Промена на термални падови на графичка картичка (со вклучени термални падови)

1500 ~ 4000 денари (во зависност од моделот)

Клонирање или правење на backup на податоци од HDD/SSD

1000 ~ 5000 денари (во зависност од обемот на податоци и типот на медиуми)

Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка без вадење на чип

600 денари

Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка со вадење на чип

2000 денари

Дијагностика на хардверски дефект на компјутер

1500 денари

Тестирање за исправност на поединечна компјутерска компонента 

800 денари

Склопување на компјутеска конфигурација

1500 ~ 4000 денари (во зависност од комплексноста)

Префрлување на компоненти од едно во друго куќиште (расклопување и склопување)

2000 ~ 6000 денари (во зависност од комплексноста)

Вградување на хардверска компонента во десктоп компјутер

500 ~ 2000 денари (во зависност од компонентата) 

 

ЛАПТОП КОМПЈУТЕРИ

Детално чистење на ладење и промена на паста на лаптоп

2000 денари

Замена на екран на лаптоп (без вклучен екран)

2000 денари

Замена на тастатура на лаптоп (без вклучена тастатура)

1000 ~ 2500 денари (во зависност од моделот)

Промена на термални падови на графичка карта на лаптоп (со вклучени термални падови) 

1500 ~ 3000 денари (во зависност од моделот)

Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка на лаптоп

800 денари

Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка на лаптоп со вадење на чип

3000 денари

Дијагностика на дефектна компонента на лаптоп

1500 денари

Тестирање за исправност на поединечна компонента на лаптоп 

500 ~ 1500 денари (во зависност од компонентата) 

Промена на кабел со контектор од полнач за лаптоп (со вклкучен кабел со конектор)

1200 денари (во зависност од моделот)

Промена на конектор/приклучок за полнач на лаптоп (со вклучен конектор)

1800 ~ 2300 денари (во зависност од моделот на лаптопот)

Вградување на хардверска компонента во лаптоп

700 ~ 2300 денари (во зависност од компонентата) 

 

ДРУГИ УСЛУГИ

Инсталација на Microsoft оперативен систем, драјвери и апдејти на компјутер

1500 денари

Инсталација на легални комерцијални софтвери

500 ~ 2500 денари (во зависност од бројот на софтвери и нивната големина)

Проверка и чистење од вируси и штетен софтвер на еден оперативен систем на компјутер

600~1800 денари (во зависност од oбемот на податоци)

Клонирање или правење на backup на податоци од HDD/SSD

1000 ~ 5000 денари (во зависност од обемот на податоци и типот на медиуми)

 

За останати сервисни услуги и информации Ве молиме обратете ни се на нашиот телефон 070 350-026 или на e-mail: sales@insomnia.mk.

 

За квалитетно корисничко искуство овој сајт користи колалчиња ("cookies"). Читај повеќе