Сервис и одржување на десктоп и лаптоп компјутери и нивни компоненти

 

ЦЕНОВНИК НА УСЛУГИ

 

ДЕСКТОП КОМПЈУТЕРИ

Чистење на прашина од компјутерско куќиште со компресор 500 денари

Промена на термална паста на процесор

600 денари
Промена на термална паста на графичка картичка со вклучено чистење од прашина 700 денари
Промена на термални падови на графичка картичка (со вклучени термални падови) 1500 ~ 4000 денари (во зависност од моделот)
Клонирање или правење на backup на податоци од HDD/SSD 700 ~ 4500 денари (во зависност од обемот на податоци и типот на медиуми)
Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка без вадење на чип 600 денари
Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка со вадење на чип 1200 денари
Дијагностика на хардверски дефект на компјутер 1500 денари
Тестирање за исправност на поединечна компјутерска компонента  500 денари
Склопување на компјутеска конфигурација 1200 ~ 3000 денари (во зависност од комплексноста)
Префрлување на компоненти од едно во друго куќиште (расклопување и склопување) 2000 ~ 4000 денари (во зависност од комплексноста)

Вградување на хардверска компонента во десктоп компјутер

400 ~ 1500 денари (во зависност од компонентата) 

 

ЛАПТОП КОМПЈУТЕРИ

Детално чистење на ладење и промена на паста на лаптоп 1500 денари

Замена на екран на лаптоп (без вклучен екран)

1800 денари
Замена на тастатура на лаптоп (без вклучена тастатура) 700 ~ 2000 денари (во зависност од моделот)
Промена на термални падови на графичка карта на лаптоп (со вклучени термални падови)  1500 ~ 3000 денари (во зависност од моделот)
Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка на лаптоп 600 денари
Промена на firmware/BIOS софтвер од матична плоча или графичка картичка на лаптоп со вадење на чип 2000 денари
Дијагностика на дефектна компонента на лаптоп 1500 денари
Тестирање за исправност на поединечна компонента на лаптоп  500 ~ 1500 денари (во зависност од компонентата) 
Промена на кабел со контектор од полнач за лаптоп (со вклкучен кабел со конектор) 800 денари (во зависност од моделот)

Промена на конектор/приклучок за полнач на лаптоп (со вклучен конектор)

1500 ~ 2000 денари (во зависност од моделот на лаптопот)
Вградување на хардверска компонента во лаптоп 400 ~ 1800 денари (во зависност од компонентата) 

 

ДРУГИ УСЛУГИ

Инсталација на оперативен систем и драјвери на компјутер 1000 денари
Инсталација на легални комерцијални софтвери 400 ~ 2000 денари (во зависност од бројот на софтвери и нивната големина)
Проверка и чистење од вируси и штетен софтвер на еден оперативен систем на компјутер 500~1500 денари (во зависност од oбемот на податоци)
Клонирање или правење на backup на податоци од HDD/SSD 800 ~ 4000 денари (во зависност од обемот на податоци и типот на медиуми)

 

За останати сервисни услуги и информации Ве молиме обратете ни се на нашиот телефон 070 350-026 или на e-mail: sales@insomnia.mk.

 

За квалитетно корисничко искуство овој сајт користи колалчиња ("cookies"). Читај повеќе